Banner
FRANCE PREŠERN


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.DOBRO NA DOSLI!
Ovo je, definitivno,
najposeceniji izvidnicki (odredski) web sajtu na Balkanu i sire !!!

Prvi sajt (tacnije prezentacija) naseg odreda (ujedno i prvi izvidjacki sajt u SIS, YU, na Balkanu i sire) datira jos iz davne 1995. godine (bilo je pokusaja i pre toga). Njegov idejni tvorac, narucilac radova i finansijer - bio je cika Dragoslav Barbaric BARBA (cika Dragan). Uradio ga je provajder Eunet. Bio je sastavljen od jedne duge stranice i 5 slika!
Prvi znak odreda (galerija znak) dizajnirao je cika Dragan, kao i idejno resenje samog sajta i svega na njemu. Danasnji izgled znaka Odreda, koji je na pocetnoj strani naseg sajta (index), sacinio je doktor dizajna, gospodin Zoran Radjen (radjenz@eunuet.yu) inace veliki prijatelj Odreda.

Prvi Web Master bio je, tada student arheologije a sada dr arheologije - Miroslav Maric, nekada aktivni izvidjac u Zagrebu. Sajt tada nije imao velikih pretenzija pa je bio sastavljen od 4 dugih stranica. Imao je cca 17 slika i bio azuriran svakih 15 - 20 dana. Idejno resenje, dizajn, grafiku i sve ostao u vezi sajta dao je Miroslav, koji se iz rane mladosti interesovao za racunare i njima ovladao - skoro kao profesionalac. U toj oblasti za njega nema tajni.
Posecenost sajta je tada bila skromna, a i nase ambicije takodje. Prosirenjem broja stranica kao i tema koje su tretirale izvidjastvo uopste - obogatile su sajt i posecenost je pocela da raste.
Porasle su i ambicije.

Cika Dragan je dao predlog novog idejnog resenja i mape sajta, i 2001.godine izgled naseg sajta je dizajnirao prijatelj nekih nasih clanova, danas student dizajna, Web Master - Milosevic Mirko Atomac iz "Kengura" - OI "COCE" Bgd. Njemu dugujemo tada lep, nesvakidasnji i orginalni izgled naseg sajta, u koji je on ugradio svu svoju vestinu, imaginaciju, ljubav prema izvidjastvu i umece za izradu web sajtova!
Bez naseg trazenja, znaci samoinicijativno, Atomac je pristupio izradi novog izgleda sajta. Novi, savremeniji i unikatni izgled sajta, u konsultaciji sa naruciocem i finasijerom - cika Draganom, zavrsio je pocetkom februara 2003. godine. Njegovim izgledom i dizajnom smo bili prezadovoljni. Jedina nasa zamerka je - veoma lose obradjena slika clanova Odreda u indexu2 sajta (na njegovu dusu greh) i nuznost instaliranje Flesa.

Ako vas zanima sta je dalje bilo - klik ovde

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta