Banner


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.


05.10.2010.

IN MEMORIAM

Oprostite, ali je red da vas obavestimo, jer znamo da ste je i svi vi mnogo voleli.
Danas je na Veterinarskom fakultetu u Beogradu nad nasom
M I R N O M
izvrsena eutanazija (uspavljivanje).

Bila je dugogodisnji "zastitni znak" naseg odreda. U svojoj izvidjackoj knjizici ima ubelezenih preko 34 izvidnickih akcija i na njima je bila neizmerno velika radost svim poletarcima i pcelicama naseg i ostalih odreda. Za sobom ima 11 tabora. Proputovala je mnoge zemlje i od svoje druge godine posedovala je pasos.

Mirna je bila PATULJASTI PINC, visine 28 cm, duzine 32 cm, tezine 2,4 kgr. Imala skoro 16 godina i za pse - dozivela duboku starost (ljudskih preko 110 godina). Zadnjih godinu dana je bila bolesna, nije videla, izgubila je zube i slabo jela, a i kretanje joj je bilo voma otezano. Doktori su jos ranije predlagali "uspavljivanje" ali se sa tim nismo mogli sloziti.

Zadnjih dana se stanje njenog zdravlja drasticno pogorsalo i profesor sa veterine je rekao, nakon detaljnog pregleda i snimanja, da bi za nju najbolje i najhumanije bilo da je uspavaju.

Teta Ljubinki i cika Draganu bila je svakodnevni izvor radosti, veselja, lojalnosti i ogromne ljubavi. Ucinili su sve da joj i duboka starost bude lepa kao sto je ona njima ulepsala zivot i ucinila ga radosnijim, veselijim, humanijim i dala mu jednu novu dimenziju i dublji smisao. Ipak, kako kazu - ostali su joj duzni, jer je ona njima nemerljivo vise pruzila.

Svojim piskavim i prodornim glasom bila je i fantastican ALARM i cuvar. Pored nje je u taboru pozarni, sa vojnickim cebetom preko ledja, mirne duse mogao da kunja kraj logorske vatre (dok zamenik dezurnog spava),neplasivsi se da ce neko neopazen moci da udje ili "ukrade" zastavu. Uvereni smo da je nasa MIRNA sada negde sa one strane, da mirno sedi u krilu dezurnog, neprekidno motreci svojim zivahnim okicama, da vidi - mozda to dolazi njen cika Dragan.

Secanje na MIRNU :

ne kupanje !!!
cekam Bubili
meditiram
ja u "Luvru"
ja i moja gajba

 
 
ko to tamo peva?
tabor na Rajcu
cuvam
smotra SIB

 
 
ja i teta Nela
ja i moj Dragan
ja i moja Bubili

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta